Blog

Ortodòncia interceptiva

ortodoncia-interceptiva-gr
És molt important realitzar una primera visita a l’ortodoncista entre els 6 i 7 anys ja que és ell qui pot diagnosticar problemes en fases inicials i corregir-los mitjançant ortodòncia interceptiva. Aquest tipus de tractament, com el seu nom indica, intercepta els problemes dentals i esquelètics dels nens abans que derivin en problemes més greus que requereixin mesures dràstiques al futur, com tractaments complexes d’ortodòncia, extraccions dentals o fins i tot tractaments quirúrgics.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Avantatges de la ortodòncia interceptiva

L’ortodòncia interceptiva pot ajudar a solucionar una gran varietat de problemes dentals en nens com ho són la falta d’espai entre les dents, maxil·lars estrets i poc desenvolupats, alteracions en l’erupció de les dents permanents, estimular el correcte creixement transversal i sagital dels maxil·lars, corregir problemes de la parla, augmentar la mida de les vies aèries, correcció d’hàbits nocius i, finalment, també pot ajudar a millorar l’estètica facial.

Aquests tipus d’ortodòncia té un gran nombre d’avantatges:

1. Fàcil adaptació per part del nen.
2. No són molestos.
3. Generalment són removibles.
4. Compatibles amb activitats esportives.
5. Són segurs.
6. Són personalitzables per motivar als nens a utilitzar-los.
7. Ajuda a perdre la por al dentista.

 

Com saber si el meu fill necessita ortodòncia interceptiva

Aquest tractament funciona principalment aprofitant el creixement dels nens, per aquesta mateixa raó es poden utilitzar des dels 6 anys fins als 14 anys. Tot i això és molt important parar atenció en les nenes, ja que quan arriba la primera menstruació el seu creixement estarà pràcticament finalitzat, mentre que els nens solen créixer durant més temps.

Els següents punts poden ajudar a diagnosticar problemes de forma fàcil i des de casa per saber si el nostre fill o filla necessita ortodòncia interceptiva.
1. S’observa apinyament en les dents de llet.
2. No aconsegueix tancar la mossegada.
3. No respira correctament i presenta ulleres.
4. Empenya amb la llengua al empassar saliva.
5. S’observa una mandíbula molt curta o molt gran.
6. Les dents triguen molt en sortir o n’hi ha que no en surten.

 

Durada del tractament

Generalment són tractaments amb una fase activa entre 12 i 24 mesos, depenent de la complexitat del cas. Una vegada finalitzada l’erupció de totes les dents permanents es podrà evaluar si és necessari algun tipus d’ortodòncia infantil convencional.

 

Eduardo Ucar Barroeta

N. col. 7977

Search

Redes sociales