Blog

ortodoncia-invisible-vs-tradicional-dst

Ortodòncia invisible vs tradicional

ortodoncia-invisible-vs-tradicional-dstac

L’ortodòncia ha avançat cap a nous mètodes i cada cop són més les persones que es plantegen realitzar un tractament d’ortodòncia però tenen dubtes sobre quin mètode escollir per corregir l’alineació de la dentadura: ortodòncia invisible o tradicional amb brackets.

En qualsevol cas, val a dir que la finalitat correctora de l’ortodòncia per millorar l’alineació dental s’aconsegueix en ambdos casos; sistema tradicional o invisible.

Si encara no t’has decidit entre un sistema o l’altre, aquest article vol resoldre els dubtes més freqüents de l’ortodòncia invisible vs tradicional, esperem ajudar-te ?
 

Característiques dels brackets

Una de les principals característiques de l’ortodòncia amb brackets és que no es poden treure en tot el tractament ja que és un sistema corrector que el dentista adhereix a la dent i el pacient no el pot manipular.

L’ortodòncia tradicional és més econòmica que d’altres sistemes d’alineació ja que requreix un canvi constant de fundes i són materials més costosos.

Els brackets són aparells menys fràgils i es construeixen amb un material més resistent a forçes alienes a la boca del pacient, per aquest motiu, el pacient pot menjar amb els aparells posats. Si no vols estar pendent de la teva ortodòncia diàriament, aquesta és la teva opció. Amb els brackets el pacient no s’ha de preocupar de portar l’aparell un determinat número d’hores al dia, treure a cada àpat o rentar la funda. La constància del pacient és un punt a tenir en compte i que pot ser decisiu en l’elecció entre l’ortodòncia ivisible vs tradicional.

L’ortodòncia amb brakets també pot tenir alguns inconvenients; els brackets poden causar ferides a la boca, especialment a l’nici del tractament. Depenent de cada cas, el ferro de l’alineador està en contacte constant amb l’interior de la galta, ocasionant fregaments.

Cal tenir en compte que els brackets requereixen prestar especial atenció en la higiene dental amb ortodòncia, és necessita habilitat i destresa per netejar les dents amb brackets. Desprès de cada àpat el pacient ha d’assegurar una perfecta higiene de l’aparell per evitar l’acumulació de menjar prop de la dent i pugui ocasionar càries.

A més a més, hi ha aliments prohibits mentre dura el tractament d’ortodòncia tradicional com els xiclets o les fruites seques, degut a la duresa de l’aliment.

 

Característiques de l’ortodòncia invisible

L’ortodòncia invisible és la primera opció per als pacients que volen alinear la seva dentadura sense canviar la seva estètica i amb un mètode més discret.

Existeixen dos tipus; els brackets de porcellana, que imiten el color de la dent o el mètode Invisalign, un sistema de fundes correctores totalment transparents que l’ortodoncista va pautant al llarg de la duració del tractament. Acostuma a ser un tipus d’ortodòncia més còmoda pel pacient, ja que l’alineador és extraible i no s’ha de renunciar a cap tipus d’aliment.

Ara bé, la higiene dental ha de ser molt rigorosa després de cada àpat, no només de les dents sinó també de la funda que s’ha de treure per fer qualsevol ingesta de menjar o beure, menys en cas d’aigua. Els alineadors s’han d’extreure per poder fer un correcte raspallat dental i la funda ha d’estar neta abans de tornar-la a col·locar.

L’ortodòncia invisible també té els seus inconvenients; a cada canvi de fundes poden ocasionar molesties a genives o part interior de la boca i requereix de molta regularitat en el seu ús. El pacient ha de ser responsable i tenir molt en compte les necessitats del seu tractament. L’alineador ha d’estar a la boca un mínim de 20 hores si es volen aconseguir els resultats òptims. S’ha de tenir en compte que el seu funcionament pot variar si no es compleix aquest periode d’hores. Els únics moments en els quals es pot treure l’alineador és durant els àpats i el raspallat. L’alineador s’ha d’extreure fins i tot per prendre algunes begudes com el cafè.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Diferències entre ortodòncia invisible vs tradicional

Primer de tot, el dentista ha de valorar cada cas de manera personalitzada, fer un diagnòstic complert del tractament d’alineació dental per determinar les necessitats de cada pacient i assegurar-se de l’efectivitat del tractament.

Habitualment els alineadors invisibles tenen la mateixa efectivitat que un tractament d’ortodòncia tradicional amb brackets, però és cert que hi ha casos on un tractament invisalign no està indicat per corregir les dents, de la mateixa manera que també hi ha casos que tampoc funcionen amb els brackets. Per aquests motius, primer s’ha de realitzar un estudi amb l’ortodoncista i valorar quin abordatge donarà un millor resultat pel pacient.

En definitiva, els alineadors invisibles són un tipus d’ortodòncia ideal per a totes aquelles persones que vulguin alinear les seves dents sense renunciar a l’estètica, mentre que els brackets són l’opció indicada per qui prefereixi oblidar-se de treure i posar els aparells.

 

Estefania Tenllado de Castro

Nº Col. 5936

Search

Redes sociales